Lees met onderstaande link een mooi verslag van een ervaringsdeskundige die de workshops geeft.

Scholenworkshops: zowel leuk als leerzaam

In verband met het Corona virus worden er momenteel door alle partners geen workshops gegeven. Wij houden de richtlijnen van het RIVM in de gaten en hopen iedereen gezond blijft.Heeft u vragen dan zijn alle partners per mail bereikbaar.

Samen sterk

Wij schudden geen handen maar maken een gebaar. Inspirerend instructie fimpje van kinderen Kidssign.

goedemorgen

Bekijk hier het filmpje: Wij schudden geen handen maar maken een gebaar!

Met alle betrokken partijen kunnen we nu al zeggen dat we nog meer kinderen dan vorig jaar informeren over wat een beperking is. Er staan nu al meer dan 75 Haagse basisschool groepen ingepland. Een mooi begin van 2020!

De kinderen weten niet alleen wat een beperking is, maar geven aan dat dankzij de kennismaking met de mensen met een beperking ze het minder eng vinden. Er worden letterlijk bruggen geslagen en deze kinderen kijken de rest van hun leven anders naar mensen met een beperking! Kinderen gaan bijvoorbeeld enthousiast thuis aan de slag met leren van gebarentaal. Dit alles beinvloed in de toekomst de positieve beeldvorming over mensen met een beperking. 

Dankzij de 2 mooie en waardevolle evenementen die in Den Haag plaatsvinden: de Invictus Games en de Special Olympics, komen er dit jaar nog meer scholen in aanraking met mensen met een beperking. Er zijn zelfs scholen die er een thema aan verbinden voor de school. We merken met zijn allen dat de scholen het al minder eng beginnen te vinden, er meer voor open staan en nog mooier, het gewoon ontzettend leuk vinden als we langskomen. Want een ervaring is het zeker voor alle betrokkenen! Zijn we nog niet bij uw school langs geweest, neem dan snel contact met ons op voor de mogelijkheden: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

In het schooljaar 2018-2019 hebben heel wat Haagse basisschool leerlingen kennisgemaakt met mensen met een beperking. Ongeveer 45 groepen 7/8 hebben een workshop gevolgd van 1 van onze partners. Een mooi resultaat en het jaar is nog niet om. De scholen die meedoen liggen verspreid over alle wijken van Den Haag; van Ypenburg tot Transvaal tot Loosduinen.

Wat belangrijker is, is de enthousiaste reactie van de kinderen en de interesse in het onderwerp. Kennismaken met de mensen met een beperking en de bijbehorende informatie verlaagd werkelijk een drempel. Kinderen vragen de mensen van alles en geven aan het eind van de workshops aan dat het onderwerp indruk heeft gemaakt en dat ze het nu minder eng vinden om contact te leggen. Door de informatie leuk en laagdrempelig aan te bieden krijgen de kinderen handvaten om in het dagelijks leven makkelijker en met meer respect om te gaan met mensen met een beperking. Hoe fijn is dat!

Scholen kunnen zich nog aanmelden voor dit schooljaar en natuurlijk ook alvast voor volgend schooljaar!